ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ2

emfyteymata-637x289

Εμφύτευμα: είναι ένας από τους τομείς του οδοντιατρείου μας όπως και η χρήση μοσχευμάτων με αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα (δες Οδοντικό εμφύτευμα – Βικιπαίδια) Μόσχευμα είναι το υλικό που χρησιμοποιούμε για την δημιουργία νέου οστού εκεί που δεν υπάρχει και το χρειαζόμαστε για να τοποθετήσουμε χωρίς προβλήματα ένα αρκετά μεγάλο εμφύτευμα .

Μόσχευμα παίρνουμε στο ιατρείο μας με τις πιο εξελιγμένες μεθόδους και τα νεότερα μηχανήματα στην σύγχρονη εμφυτευματολογία και στοματική χειρουργική . Η διαδικασία γίνεται παίρνοντας μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή , από αυτό θα δημιουργήσουμε μόσχευμα για τον ασθενή που θα προέρχεται από τον ίδιο του τον οργανισμό με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος φυγοκέντρησης (medifuge silfradent) . Αυτό το μόσχευμα είναι απόλυτα φιλικό με το σώμα του ασθενή , αφού προέρχεται από τον ίδιο . Έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πάχος οστού εκεί που δεν υπάρχει και το χρειαζόμαστε για να βάλουμε το εμφύτευμα που θέλουμε και είναι απαραίτητο για το σχέδιο θεραπείας μας . Τα εμφυτεύματα είναι η ιδανικότερη λύση αν δεν θέλουμε να βάλουμε κάποια μασέλα ή μασελάκι ή αν θέλουμε να αποφύγουμε την κατασκευή γέφυρας , που έχει ως αποτέλεσμα το τρόχισμα διπλανών υγειών δοντιών για να στηριχθεί .Ενώ ένα εμφύτευμα είναι μια βιολογική βίδα τιτανίου που στηρίζεται μέσα στο κόκκαλο του ασθενή με βιολογικό τρόπο . Πάνω σε αυτή την βίδα στηρίζεται ένα δόντι χωρίς να χρειαστεί να πειράξουμε παρακείμενα δόντια.

Το μόσχευμα έχει τόσο θετικό ρόλο , γιατί όταν βγάλουμε τα πολύ χαλασμένα δόντια αυτό θα συγκρατήσει τις υπάρχουσες οστικές δομές για να μπορέσουμε στο μέλλον να τοποθετήσουμε εμφύτευμα ή εμφυτεύματα σε κατάλληλες θέσεις για να μην αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε άλλες λύσεις πιο δύσκολα ανεκτές από το στοματογναθικό μας σύστημα. Αναλυτικά όπως καταλαβαίνουμε το μόσχευμα μετατρέπεται σε οστό μην αφήνοντας την απορρόφηση των οστικών δομών μετά την εξαγωγή των δοντιών μας . Το εμφύτευμα είναι μια καλή λύση αλλά δεν είναι και φυσικό δόντι . Για αυτό προσπαθούμε με κάθε μέσο να διατηρήσουμε τα δόντια μας κι αν δεν καταστεί δυνατό να βάλουμε μετά τα εμφυτεύματα που χρειάζονται . Με βάση τις έρευνες εάν ένα εμφύτευμα τοποθετηθεί σωστά μπορεί να έχει διάρκεια ζωής από 5 χρόνια έως και 40 χρόνια. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής είναι πάρα πολλοί και έχουν να κάνουν με την στοματική υγιεινή , την κληρονομικότητα , το σημείο που μπήκε το εμφύτευμα , τις διατροφικές συνήθειες και άλλα πολλά βιολογικά θέματα. Γενικά το εμφύτευμα χρειάζεται φροντίδα όπως και τα φυσικά μας δόντια και δεν πρέπει να εφυσηχαζόμαστε.

 

dental_implants_08-180x140                                                        dental_implants_04-180x140