ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η οδοντική χειρουργική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με τη μελέτη , πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων των σκληρών ιστών των φυσικών δοντιών, δηλαδή της αδαμαντίνης και της οδοντίνης.

Ειδικότερα ασχολείται με την τερηδόνα , μια πάθηση των δοντιών που είναι μάστιγα για την εποχή μας , τη διάβρωση, την αποτριβή, την υποπλασία, τα μικροκατάγματα των δοντιών. Απώτερος σκοπός της είναι η διατήρηση της φυσικής οδοντοφυΐας από υγιεινής, λειτουργικής και αισθητικής άποψης.

Εδώ συμπεριλαμβάνονται πολλές οδοντιατρικές εργασίες όπως είναι εμφράξεις-σφραγίσματα (απλές και σύνθετες) των δοντιών, όψεις σύνθετης ρητίνης καθώς και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις στα πρόσθια δόντια, τοποθέτηση προκατασκευασμένων αξόνων, ένθετα και επένθετα πορσελάνης σε οπίσθια δόντια, κ.ά. Οι περισσότερες εργασίες γίνονται με χρήση ελαστικού απομονωτήρα ο οποίος διασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή και πολύ καλό περιβάλλον εργασίας στο στόμα για τον οδοντίατρο, πράγμα που σημαίνει καλύτερη ποιότητα οδοντιατρικών εργασιών.

111
1111